Komunitné rómske centrum v osade Podskalka získalo 90.000 Sk

20.06.2008 Humenné

Humenné 20. júna (TASR) - Komunitné rómske centrum (KRC) v osade Podskalka pri Humennom získalo 90.000 Sk (2966 eur) na rozbehnutie rómskeho mládežníckeho klubu, ktorý sa nachádza v priestoroch bývalého kultúrneho domu.
Zámerom KRC je vytvoriť vhodné podmienky na zmysluplné trávenie voľného času detí a mládeže. V klube pripraví voľnočasové aktivity, ale aj odborné poradenstvo, prednášky a besedy pre vyše 1300 obyvateľov osady. Súčasťou aktivít budú aj krúžky tanca, spevu a hudby.
Rómsky mládežnícky klub bude tiež slúžiť ako infocentrum s prístupom na internet. Bude fungovať od začiatku júla do konca septembra. Získané peniaze poslúžia na nákup vnútorného zariadenia klubu a financovanie prevádzkových nákladov. \"Na pokrytie nákladov za elektrickú energiu sme vyčlenili z rozpočtu mesta pre klub 15.000 korún (494,36 eura), \" uviedol dnes pre TASR primátor mesta Vladimír Kostilník. Dodal, že mesto má vypracovanú urbanistickú štúdiu rozvoja osady, ktorá by mala skvalitniť život v nej. Štúdia hovorí o rozvoji bývania, občianskej vybavenosti, verejnej zeleni a pod. \"Pre bývanie sme v osade Podskalka postavili 128 bytov nižšieho štandardu a navrhujeme, aby sa tam postavilo aj 57 rodinných domov. Na ich realizáciu je nutné, aby bola vybudovaná v predstihu dopravná a technická vybavenosť, \" doplnil Kostilník. Dodal, že v lokalite uvažujú aj o výstavbe materskej školy s kapacitou 110 miest, ktorá by mala vzniknúť v zrekonštruovaných priestoroch terajšej základnej školy a pod.
KRC získalo spomínané financie v rámci projektu, ktorý podporilo Konto Orange z grantového programu šanca pre váš región. Z celkového počtu 52 projektov z Prešovského kraja bolo 10 úspešných.
 

Vyberte región